NRK P1

Det er få om noen i Norge som kan huske en tid hvor Norsk rikskringkasting, eller NRK, ikke eksisterte. NRK ble grunnlagt så langt tilbake som i 1933, og det var også det året radiokanalen NRK P1 for første gang så dagens lys. Dette var den eneste radiokanalen i Norge i nesten femti år, før radiomonopolet ble brutt. Den dag i dag er NRK P1 fremdeles en av landets mest populære radiokanaler.

Her sendes dagsnytt, distriktsnyheter, værmeldingen, nattradioen, Østlandssendingen, og mye mer. Selv de eldste i landet har vokst opp med NRK P1, og kanalen har lyttere i alle aldre. Med tiden har P1 fått stadig flere søsterkanaler i regi av NRK, men fortsatt er det svært mange som foretrekker denne originalen kanalen, som fremdeles er landets største. Faktisk har P1 rundt 1,5 millioner lyttere hver eneste dag.

Nitimen

Dette underholdningsprogrammet har holdt på siden 1965, og er kjent for de fleste radioelskere. Nitimen har lenge vært et av radioprogrammene med desidert flest lyttere, både blant unge og eldre, og det har med tiden blitt kjent som «hele Norges underholdningsprogram». I programmet tar de opp mer eller mindre dagsaktuelle saker, og har med seg kjente og interessante mennesker i studio.

Et program som har holdt på såpass lenge med å levere kvalitet har nærmest blitt en del av folkesjelen, akkurat som NRK P1 og NRK i seg selv. Til tross for konkurranse fra store kommersielle riksdekkende kringkastere har NRK alltid holdt det gående, og levert både nyheter, underholdning og alt i mellom til de tusen hjem. Og siden P1 er like gammel som NRK selv, har de fulgt med mange trofaste lyttere gjennom livene deres.

P1 var som nevnt den eneste radiokanalen i landet i flere tiår, men er nå bare en av et utallig antall kanaler. Selv innenfor NRK har det med tiden kommet drøssevis av flere kanaler. Her finner vi NRK P2, P3, NRK Sápmi, Klassisk, Alltid Nyheter, mP3, P1+, P13, Folkemusikk, Super, Jazz og Sport. Alle disse sendes over DAB-nettet, og er tilgjengelig som nettradio.